Здравейте, още една покана за спешна СОЛИДАРНА АКЦИЯ в био-ябълковата градина до Монтана.

Мая, Павлин от БИОДИО - фермата за органично отглеждани ябълки в преход, имат нужда от съдействие за изключително специфична работа по ръчно отвеждане на клончетата на дърветата, зада не си пречат при плодообразуване на ябълките. Работата е много финна и трябва да се извършва от хора с високо осъзнаване. Тази дейност е алтернатива на подрязването на клонките, които си пречат. По този начин се запазва естествената корона на ябълоковото дърво и се стимулира израстването на богата реколта от плодове.

Поради изключително горещото време и неочаквано бързата вегетация на дърветата, екипът на БИО-ДИО започна работа по дърветата веднага и няма как да организраме планираната за празничните дни голяма солидарна акция. Но те ще се радват и ще бъдат БЛАГОДАРНИ на всеки, който може да отдели един ден и да отиде с техния собствен транспорт до ябълковата градина - близо до град Монтана и да им съдейства в рамките на поне един ден.

Ако имате желание и възможност да съдействате и да научите много за отглеждането на ябълки по органично чист начин, свържете се директно с Мая на телефон 089 245 70 47 или по е-мейл: info@biodio-bg.com