Профили на Био- и Еко-ферми

Тук ви представяме няколко организации, които са избрали един различен начин на живот - да живят сред природата, да произвеждат биологични и екологично чисти продукти и да запазват и предават във времето местния бит, култура, традиция и биоразнообразие.

Заедно с тях направихме първите стъпки за популяризация на Солидарното земеделие в България. Те са не само съмишленици и участници в инициативите за Солидарно земеделие, но постепенно станаха и наши приятели и учители.

Намират се в различни региони на страната ни, отдадени са на различни дейности и призвеждат разнообразен асортимент от екологично чисти продукти. Но има едно нещо, което ги обединява - изключителната им любов, загриженост и разбиране за природата - за тях биологичното, екологично и органично чисто земеделие и изобщо отношение към земята, природата и живота изобщо, не е просто една добра бизнес идея - а нещо много по-голямо и по-дълбоко - то е философията и смисъла на живота, онова, в което дълбоко вярват и са му посветили целия си живот.

Сърдечно благодарим за времето, което ни отделиха, за всички нови и скъпо-ценни неща за живота, природата, земеделието и любовта към земята, на които ни научиха.

Всички добротворчески акции в рамките на проекта за Солидарно земеделие имаха за цел да подкрепят усилията и устойчивото развитие на тези прекрасни хора - хората, които отглеждата храната ни с любов, грижа и доверие.

Те не търсят клиенти на своите продукти, те не търсят пазар - те търсят приятели и съмишленици, с които да продължат напред.

Мрежата на Солидарното земеделие очаква своите приятели и съмишленици.

Ако сте производител на биологично чиста храна от България - може да се регистрирате от ТУК, за да заявите, че сте готови да се включите в група за Солидарно земеделие.

Ако просто ви харесва идеята и искате да се включите или да я подкрепите - пишете ни на solidarno@gmail.com

Биото е философия и начин на живот! Ето как ние започнахме да следваме тази философия…

Децата ни боледуваха често и както в повечето случаи става бяхме влезли в омагьосания кръг на антибиотиците. Търсехме информация, нужна ни за промяна и разбрахме, че чистата храна е много важна за здравето ни.

Наименование: БИО-ФЕРМА "СОФИНА"
Местоположение: гара Елин Пелин, 12 км. от София
За контакт: Стоян Симеонов
Е-магазин: www.sofinabio.com

БИО-ФЕРМА "СОФИНА":