На 6 октомври (четвъртък) 2011 от 16:00 часа в ЦДГ 93 “Славейче” ще проведем “ПРАЗНИК НА РЕКОЛТАТА” по случай първия успешен сезон в уникалната за София образователна био-градинка.

 

"Във вкусната био-градинка
има уроци за всички
как с ръчички садят и поливат
зеленчуци във цветни лехички"

 

ПОКАНА: На празника каним всички приятели, партньори, съмишленици и представители на медиите, за да споделим нашата вкусна трапеза от био-продуктите, които отгледахме заедно, както и да Ви представим чрез една пътуваща фотоизложба, нашето въхновение и опит за това как си направихме учебна био-градинка.

 

ДОБРАТА НОВИНА: Децата на София отгледаха вкусни био-зеленчуци в задния двор на детската градина и научиха много за живота на растенията, за Природата, за био-земеделието, за здравословното хранене и за себе си.

 

ИДЕЯТА: ВКУСНАТА БИО-ГРАДИНКА е образователна билково-зеленчукова градина, създадена заедно с децата, възпитателите и родителите в двора на столичната ЦДГ N93 „Славейче“, в която «зелената» теория се превърна в житейска опитност. ВКУСНАТА БИО-ГРАДИНКА (Еdible Garden in Kindergarden) е изключително популярна по света практика за екологично образование чрез преживяване, а нейното изграждане е прекрасен повод-вдъхновение за появата на солидарни (взаимно подкрепящи се) общности. Само за един сезон ВКУСНАТА БИО-ГРАДИНКА се превърна в любим на децата, удобен за възпитателите и предпочитан от родителите инструмент за игра, учене и пълноценно използване на свободното време.


ГАЛЕРИЯ: Тук може да разгледате кадри от създаването на вкусната био-градинка и първите вкусни уроци, които проведохме с децата - разгледай снимките...

 

ПРОЕКТ: «ВКУСНАТА БИО-ГРАДИНКА — алтернативно образование за най-малките» реализирахме с финансовата подкрепа на Фондация "Екообщност" и Фондация "Чарлз Стюърт Мот" по програма "Място за живот 2011" и доброволния труд на екипът на Фондация ЗАЕДНО, НЧ „Бъдеще сега“ и партньори, децата, родители и приятели.

 

ПОСЛАНИЕ: Искрено вярваме, че идеята за създаване на ВКУСНИ ОБРАЗОВАТЕЛНИ БИО-ГРАДИНКИ за деца и родители ще излезе от двора на ЦДГ 93 в кв. Лозенец, и нейното послание ще стигне и вдъхнови сърцата и съзнанието на колкото се може повече ръководители на учебни заведения, граждански групи, родители, възпитатели и спонсори.

 

ПРЕС-СЪОБЩЕНИЕ и кратка информация може да свалите от тук >>>

 

ЗА КОНТАКТ:
Мария Димитрова - GSM: 0889.429.165
Елена Анастанова - GSM: 0896.860.640
Skype: zaedno.net
E-mail: zaedno@zaedno.net
Web: www.zaedno.net