"Мулчирането по един натурален начин запазва и подобрява качествата на почвата и спомага за нейното плодородие. Мулчът представлява слой от органичен материал – в случая "слама", който се разполага около стъблата на растенията. Той спомага за поддържка на влагата през периода, когато растенията не се нуждаят от много вода, за подобряване структурата на почвата, за поддържане на по-топла почва през студените зимни месеци и за потискане на растежа на едногодишните плевели."

БИО-ФЕРМА: с. Мало Пещене - профил

ДЕЙНОСТИ: био-земеделие в действие - ще мулчираме био-полетата с пипера, ще научим за билките, ще месим хляб и ще го печем в глинена пещ.

ДАТИ: 9 и 10 юли 2011 - био-фермата ще се радва на помощници и през двата почивни дни

Има възможност за настаняване в къщата на фермата - условията са обикновени, а отношението - много сърдечно.

УРОЦИ ОТ ПРИРОДАТА ЗА ВСИЧКИ: дейностите в био-фермата са подходящи, атрактивни и занимателни за деца и за възрастни.

НОСЕТЕ СИ: дрехи за работа във фермата, фотоапарати и доброто настроение.

ЗА КОНТАКТ: 0886 420 445 или 0896 73 00 21 - Таня

МОЛЯ, ако ще дойдете - потвърдете предварително на е-мейл: solidarno@gmail.com или от ТУК, за да ви очакваме.

******************************

ТРАНСПОРТ: до село Мало Пещене може да вземето автобус от Централна автогара (София) и да пътувате до с. Баница - от там био-фермата е само на 6 км. - домакините може да дойдат да ви посрещнат или да се придвижите на стоп.

Линк към разписанието на автобусите:
http://www.centralnaavtogara.bg/index.php?mod=06a943c59f33a34bb5924aaf72cd2995&d=l

*******************************

СОЛИДАРНО: 

В знак на благодарна солидарност помощниците в солидарните акции ще получат специална отстъпка в редовните доставки на био-продукти от био-ферма "Мало Пещене" през сезон 2011.

С участие в солидарна акция към био-ферма вие подкрепяте една малка българска био-ферма, собственото си здраве,  опазването на околната среда... и добивате безценни знания, опит и вдъхновение.