Солидарните (ДОБРО-творчески) акции в малките еко- и био-ферми са съществен елемент от Солидарното земеделие.Те осигуряват подкрепа на фермите в най-тежките моменти, учене чрез преживяване за най-малките и релаксиращ зелен уикенд за цялото семейство. Много често солидарните акции се превръщат във вдъхновяващи срещи на зелено, по време на които има и работа в градината, и опознаване на растенията и животните, и обмен на идеи, рецепти, познания, и създаване на нови приятелства и познания за храната, която се консумира и начинът по който тя е отглеждана.

Солидарните акции са онези любими на всички моменти, в които ние - хората от големия град заедно със свойте приятели и семейства, посещаваме фермата, запознаваме се с хората, които живеят и работят там, наблюдаваме как се отглежда реколтата и всеки според възможностите си помага с доброволен труд, с домашно изпечена баница, с грижа за мъничетата - има място и задачки за всички - от най-малките до най-големите.

Солидарните акции се правят най-често в моментите, когато във фермата има нужда от повече работни ръце - Пролетта - когато се засява и насажда реколтата; Лятото - за плевене и поливане; Есента - за да съберем реколтата преди да е паднала първата слана.

Солидарните акции са прекрасни моменти, в които ние излизаме от големия град, прекарваме един уикенд близо до земята, и заедно с приятели научаваме толкова много нови неща. А и какво по-хубаво от това да ядеш салата, която знаеш къде е израсла и ти самия си се погрижил за нея.

Наричаме ги също ДОБРО-творчески акции, защото постепенно открихме, че Солидарните акции са невероятен източник на ДОБРО - настроение, храна, знание, грижа за природата, помощ за фермата, уроци за децата, приятели за възрастните... и е толкова приятно и наистина изпълва сърцето ти с едно добро настроение за цяла седмица напред.

Заповядайте и вие! Ще ви хареса :) Ще се радваме да срещнем нови приятели на Природата.

Ако желаете да получавате информация - моля, пишете ни от ТУК.