Най-сърдечно каним на СЕНОКОС всички почитатели на Киселото мляко :) Добре дошъл е всеки, който иска да се докосне до Природата и да бъде полезен като помогне за събиране на сеното - храната на животните за зимата. Работата е приятна, интересна и развиваща всички сетива. Заповядайте да прекарате  няколко дни сред приятели, да съберете нова опитност, да се насладите на ляттото сред звезди и слънчевите лъчи..."

 

СОЛИДАРНА АКЦИЯ: "Сенокос и обръщане на окосената трева и билки"

КОГА: всеки ден до края на м. юли 2012

В ХАРМОНИЯ С ПРИРОДАТА: коситбата е най-специалния период в живота на фермата, от нейното успешно реализиране зависи храната на животните през дългата зима. В периода на коситбата ние изцяло се съобразяваме с климатичните условия, затова не можем предварително да фиксираме ден и час за акцията. 

ДОБРОВОЛЦИ: работата е подходяща за всички възрасти над 14 г.

ЕКИПИРОВКА и НОЩУВАНЕ: спален чувал, шалте и евентуално палатка ще ви бъдат необходими, носете си и дрехи с дълги ръкави подходящи за работа на ливадите, високи обувки, шапки за слънце... и доброто настроение :)

ВЕЧЕРНА ПРОГРАМА: игра на огъня, пита на жар, приказки под звездите, легенди за билките и магическата сила на Земята

 

АКО ЩЕ ДОЙДЕТЕ - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ ОБАДЕТЕ, за да уточните с Росен на телефон 0895 613 555, кога ще бъде най-подходящо да се качите.

 

********************

КАК ДА СТИГНЕТЕ до еко-ферма "Елата":

Най-лесният начин за достигане до с. Бистрица с автобусите № 98 от ж.к Гоце Делчев или № 69 и № 70 от кв. Дървеница. От тук може да си проверите актуалните часове и спирки -  http://www.sumc.bg/bg/transport/schedules

В 7:10 тръгва автобус №70 от Дървеница и ранобудните помощници са много добре дошли - Росен ще ги очаква.

АВТОБУС 70 разписание

Тръгване от СБАЛ по онкология към село Плана (НАГОРЕ):
04.40 ¤ 07.10 ¤ 09.52 ¤ 14.12 ¤ 18.00

Тръгване от село Плана (НАДОЛУ):
06.00 ¤ 08.40 ¤ 13.00 ¤ 16.48 ¤ 19.30

ТУК - разписанието на автобусна линия 70 по спирки. Трябва да си довършите търсенето на посочения линк – важащото разписание се отнася за делничен ден, като при празници и почивни дни НЯМА РАЗЛИКА. Много е точно – до 2 мин. отклонение в случаи на нормално пътна обстановка.

Автобусна линия 69 може да ви придвижи до мотел Белите Брези (или само „Брезите“, а понякога и „Разклона за Плана“). Автобусите са през интервал от 22 минути.

Тази Солидарна акция е част от поредицата "Солидарни действия от хората за хората" , тя има за цел да подкрепи усилията и развитието на малките еко и био-производители и фермери в рамкита на проекта за солидарно земеделие - www.solidarnо.com.