Стартиращата еко-ферма "Елата" е една смела мечта на Росен и Весето от "Сдружение ЕК БАЛКАНИКА - за запазване на българския бит и култура, местни автохтонни породи и биоразнообразие".

Те са прекрасно младо семейство, което през 2008 г. се заселва в махала "Елат"а в плана Планина заедно с няколко от редките каракачански овчарки и с упоритата мечта "Да запазваме древните  породи, защото те ни свързват с нашето минало, могат да ни бъдат опора днес и са надежда за нашето бъдеще. Превъзхождат по много критерии голяма част от носъздадените породи животни. Запазването им е от огромно значение както за нас хората, така и за биоразнообразието в най-широк план."

Еко-ферма "Елата", с. Плана, е уникално красиво място, разположено в Сърцевината сред пет планини. Дори сега - през ноември, когато листата на дърветата са вече опадали - гледката наоколо буквално спира дъха ти.

Днес фермата прелива от живот - там ще видите уникалните Каракачански кучета, коне, овце и родопски крави. Еко-ферма "Елата" очаква нови приятели, за тях те организират прекрасни зелени уикенди и еко-академия за деца и цялото семейство.

Еко-ферма "Елата" предлага на своите посетители да дегустират на място или по заявка

НАТУРАЛНИТЕ МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ добити от  карачанската овца и родопските кравички: 

 

КИСЕЛО МЛЯКО, СИРЕНЕ, ИЗВАРА, МАСЛО

 

ЗА КОНТАКТ И ЗАЯВКИ: 0895 449 661 - Веси

Опитайте... и ще си припомните вкуса на истинското кисело мляко.